ВЛАДА РС ДОНИЈЕЛА УРЕДБУ О ПОСТУПКУ ДОДЈЕЛЕ СРЕДСТАВА УГОСТИТЕЉИМА

0
78

Влада Републике Српске донијела је данас Уредбу о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона за период октобар – децембар 2020. године.

Привредним субјектима, који испуњавају услове прописане Уредбом, биће уплаћени порези и доприноси на плату по сваком запосленом раднику пријављеном на пуно радно вријеме или предузетнику који није обвезник доприноса на основу радног односа или корисник права на пензију, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак за период октобар – децембар 2020. године.

Циљ доношења уредбе је пружање подршке за одржавање ликвидности привредним субјектима, који обављају угостититељску дјелатност у објектима за смјештај, дјелатност туристичке агенције и извођачку умјетност, а с обзиром на постојећу епидемиолошку ситуацију трпе штетне посљедице због смањења обима пословања, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име