НОВИ НАЛЕТ ВИРУСА КОРОНА У СРПСКОЈ ПРИЈЕТИ ПООШТРАВАЊУ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЈЕРА

0
76

“Епидемиолошка ситуација у Бањалуци се изузетно погоршала, посебно у протекллих седам дана, и сада биљежимо 100 постотни раст заражених лица у односу на претходне дане и недеље. Уколико се буде овако наставило, биће нам угрожен процес вакцинације”, рекла је директорица Дома здравља Невена Тодоровић.

Директор УKЦ-а РС Владо Ђајић је такође потврдио да је епидемиолошка ситуација лоша и да је на УKЦ-у дошло до повећања броја пацијената који захтијевају клиничко лијечење. Такође је апеловао на грађане да се придржавају мјера посебно у затвореном простору.

Директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић је рекао да се морају модификовати мјере: „Данас ћемо размотрити мјере да бисмо их могли препоручити Републичком штабу за ванредне ситуације“.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић је у свом обраћању рекао да се мјере не поштују, да људи не носе маске на културним и спортским догађајима, нити се понашају у складу са препорукама Штаба за ванредне ситуације.

Истако је и да ће се на Републичком штабу ћ разговарати о максималном броју гостију у угоститељским објектима без обзира на број квадрата, као и евентуалној прослави 8. марта.

„Исто тако разматрали смо поново рад од куће у свим институцијама гђе је то могуће. Kомандант штаба Радован Вишковић обрато се свим локалним заједницима да је примјећено да су поједини штабови изгубили потпуно функцију, и да што прије треба да се врате у пун капацитет“, нагласио је Шеранић.

Подсјетимо предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одржао је данас у Административном центру Владе Републике Српске, састанак на којем је разматрана погоршана епидемиолошка ситуација и мјере Републичког штаба за ванредне ситуације.

Састанку су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, директор Инспектората Републике Српске Милован Kрчо, главни републички здравствени инспектор Милица Матијевић, шеф Тима за праћење препорука и мјера Републичког штаба за ванредне ситуације Ненад Стевандић, директор Универзитетско-клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић и директор Полиције Републике Српске Синиша Kострешевић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име