ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧАМБЕРА И ЂУРЂЕВИЋА ЗБОГ СВИРЕПОГ УБИСТВА У ТРНУ

0
205

Окружни суд у Бањој Луци потврдио је оптужницу против Далибора Чамбера (47) и Милана Ђурђевића (43) из Лакташа због убиства Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (22) у Трну код Лакташа.
Далибора Чамбера оптужница терети за тешко убиство и недозвољено посједовање пиштоља, а Ђурђевића за помагања послије кривичног дјела.

Подсјећамо, злочин се догодио у новогодишњој ноћи око 22.30 испред бензинске пумпе “НИС Петрол” у Трну, код точилице за гориво.

У оптужници се наводи да су Чамбер и Ђурђевић „Мерцедесом Ц класе“, којим је управљао Ђурђевић, дошли на пумпу. По изласку из возила дошло је до свађе са Савановићем и Бабићем који су на пумпу дошли „Мерцедесом ГЛK 220“.

Након тога, дошло је и до туче, па је Чамбер извадио пиштољ “ЦЗ”, калибра девет милиметара, за који нема оружни лист, ни дозволу за ношење.

„Испалио је хитац према „мерцедесу ГЛK“ који је погодио задњи лијеви точак. Савановић и Бабић су сјели у возило и покушали да напусте лице мјеста, али их је Чамбер зауставио. Бабић је изашао из возила и Чамбер је према њему испалио хитац и погодио га у лијево стопало, нанијевши му устрелну рану“, пише у оптужници.

Kако се даље наводи, Бабић је кренуо да се удаљава и Чамбер га прати, а затим га Савановић ударцем обара.

„Чамбер је пао леђима на тло и из тог положаја је испалио трећи хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен између два – три метра од њега. Савановић је задобио прострелну рану карлице и трбуха, усљед чега долази до масивног унутрашњег искрварења. Санитетом је превезен у Ургентни центар УKЦ РС гђе је преминуо од пољедица повреда задобијених рањавањем, у 23.50“, наводи се у оптужници.

Затражено продужење притвора
Према наводима оптужнице Ђурђевић је одвезао Чамбера с мјеста злочина и то у непознатом правцу како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове.

Уз оптужницу Тужилаштво је затражило да се Чамберу и Ђурђевићу продужи притвор.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име