Влада Републике Српске усвојила је данас извјештај о реализацији Акционог плана запошљавања у Српској за прошлу годину, за чије је спровођење кроз реализацију шест програма планирано 16.901.413 KМ за запошљавање и самозапошљавање 3.292 лица.

Закључно са 31. децембром прошле године, по свим реализованим програмима запошљавања, одобрена су средства од 15.187.895 KМ за запошљавање укупно 2.888 лица, а од тог броја до краја прошле године запослена су 2.033 лица и реализована средства у износу од 10.501.476 KМ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Због посљедица изазваних пандемијом вируса корона, реализација Акционог плана запошљавања за 2020. годину је каснила, па је за неке од програма продужено трајање јавног позива до краја прошле године, те се реализација одређеног броја одобрених захтјева наставља и у овој години.

Према подацима из извјештаја, закључно са 31. децембром прошле године са евиденције Завода за запошљавање Републике Српске по основу запослења и обављања приватне ђелатности брисано је 29.879 лица, у просјеку 2.490 лица мјесечно.

Влада Републике Српске усвојила је и информацију о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током 2020. године.

Информација ће бити упућена на разматрање Народној скупштини Републике Српске.

Влада Републике Српске усвојила је Програм рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2021. годину, као и извјештај о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2020. годину.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име