Представом „Чекаоница – за боље сутра“, у Лакташима је отворена реконструисана мултифункционална сала Дома културе.

Пројекат је реализован кроз подршку Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP), који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини  (UNDP у БиХ).

„Овај пројекат је од великог значаја за општину Лакташи и наше грађане. Успјешна реализација пројекта резултат је добре дугогодишње сарадњe са УНДП-ом, за коју се надамо да ће се наставити и у будућности. Тренутно реализујемо низ друштвено-корисних пројеката, а ово је само почетак великог инвестиционог циклуса на подручју oпштине“, рекао је начелник Мирослав Бојић.

„Реконструкцијом и адаптацијом сале у ЈУ „Центар за културу и образовање“ добили смо функционалну, уређену и технички опремљену салу чимe су створени услови за наставак развоја културе и подизање културног живота на виши ниво, како наших суграђана, тако и свих оних који током године посјећују Лакташе. Зaхваљујући Општини Лакташи и УНДП-у, који су овим пројектом препознали значај улагања у културу, које је уједно и улагање у будућност, у прилици смо да понудимо и организујемо технички захтјевније и квалитетније програме који ће, вјерујем, утицати и на повећање броја посјетилаца“, изјавила је Слађана Човичковић, директор ЈУ „Центар за културу и образовање“ Лакташи.

У оквиру пројекта „Реконструкција и адаптација мултифункционалне сале у ЈУ „Центар за културу и образовање“ Лакташи“ извршена је реконструкција пода у сали, проширена позорница и замијењен паркет на позорници, набављене нове кулисе, извршено кречење позадинског дијела позорнице и фарбање радијатора у објекту, те набављено и постављењо 300 позоришних столица.

Укупна вриједност реализованог пројекта је 150.203,54 KM, од чега је Влада Швајцарске кроз ILDP учествовала са 69.244,00 КМ, а остатак средстава је суфинансирање Општине Лaктaши.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име