НАСТАВНИЦИ ВЕЋИНОМ НЕ ПРИСТАЈУ НА ВАКЦИНАЦИЈУ

0
55

Просвјетари у РС су већ исказали интересовање за вакцинацију против вируса корона, након што је Министарство просвјете и културе РС затражило од школа да доставе списак запослених који су заинтересовани да приме вакцину.

Тако у школама у РС за „Независне“ кажу да је досад око 30 одсто запослених заинтересовано да прими вакцину против ковида-19, док ће се у сриједу, када је крајњи рок за доставу списка, знати тачан број просвјетних радника који пристају на вакцинацију.

У Министарству просвјете и културе РС су за „Независне“ навели да су запримили допис Института за јавно здравство РС којим се траже информације о радницима васпитно-образовних установа заинтересованим да приме вакцину.

„У складу с тим смо затражили од школа да доставе списак запослених који су заинтересовани да приме вакцину. Министарство ће спискове доставити Институту, који ће предузимати даље активности по овом питању“, навели су у ресорном министарству.

Напоменули су да је одлука радника о вакцинисању на добровољној основи.

Подсјетили су да су васпитно-образовни радници према плану вакцинације против ковида-19 у Српској приоритетна група.

Милорад Надаждин, предсједник Актива директора основних школа херцеговачке регије и директор ОШ „Свети Василије Острошки“ Требиње, је казао да досад нису водили разговоре о овој теми на нивоу Актива, али да је у ОШ „Свети Василије Острошки“ Требиње, у којој је он директор, обавјештење ресорне министарке изложено на огласној табли.

„Примијетио сам да већ има колега који су се потписали за вакцинацију. Виђећемо до сриједе, када морамо предати списак“, казао је Надаждин.

Душко Ђурић, предсједник Актива директора средњих школа семберске регије, за „Независне“ је рекао да су запримили допис Дома здравља, који врши прикупљање информација о броју заинтересованих за вакцинацију.

„Већ има солидан број заинтересованих за вакцинацију, по школама се засад проценат креће око 30 одсто, а вјероватно ће тај постотак бити и већи“, закључио је Ђурић.

У БиХ су за 24 часа новозаражене 343 особе, док их је преминуло девет.

Вирусом корона јуче је у РС заражено још 55 особа, док је живот изгубило њих троје, у ФБиХ новообољело је 286 особа, а регистровано је шест смртних случајева, а у Брчко дистрикту новозаражене су двије особе.

Процес вакцинације медицинских радника настављен је у РС те је тако јуче у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву вакцинисано 27 медицинара у ковид ођељењу, а вакцинација је почела и у Универзитетској болници Фоча, гдје је јуче вакцинисано 40 запослених у ковид одјељењу.

Имунизација је јуче почела и у добојској болници „Свети апостол Лука“, а у плану је да за два дана, јуче и данас, буде вакцинисано 80 здравствених радника у ковид одјељењима.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име