ДИРЕКТОРИЦА ПРОНЕВЈЕРИЛА СКОРО 260.000 КМ

0
112

Против директорице Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) Јелене Ћетковић поднесен је извјештај бањалучком тужилаштву због сумње да је поменуту агенцију оштетила за скоро 260.000 марака.
Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић рекла је, наводећи инцијале, да се Ћетковићева терети да је починила кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Ћетковићева се сумњичи да, као директор републичке агенције, није поступила по Статуту агенције, односно није спроводила законитост у раду агенције.

– Такође, Ј.Ћ. се сумњичи да је поступала супротно препорукама и мишљењу Главне службе за ревизију јавног сектора РС, те је на тај начин као одговорна особа агенције неизвршењем своје дужности прибавила себи или другом корист и тиме оштетила агенцију за износ од 256.698 марака – појаснила је Мучибабићева.

Такође, Радмила Стојнић, предсједник Управног одбора АПИФ, сумњичи се да је починила кривично дјело несавјестан рад у служби.

Стојнићева се сумњичи да је мимо одлуке Управног одбора агенције, потписала Одлуку о повећању плате за директорку Јелену Ћетковић, а за шта није имала овлашћење, те је на тај начин несавјесно поступила у обављању службе и прибавила корист другом.

Иначе, сва правна лица имају обавезу да достављају финансијски извјештај Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге, а агенција је надлежна и за регистрацију фирми.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име