У ДОБОЈУ И СРЕБРЕНИЦИ НИШТА НОВО: ИЗАБРАНИ НОВИ СТАРИ НАЧЕЛНИЦИ

0
44

Обрен Петровић, предсједник добојског СНСД-а, прогласио је побједу Бориса Јеринића за градоначелника Добоја на данас одржаним поновљеним изборима.

Борис Јеринић је поручио да је десант на Добој пропао и да слиједи реализација пројеката започетих са институцијама РС. Имаћемо стабилну скупштинску већину како би све што смо започели завршили, поручио је Јеринић.

„Показали смо да смо слободарски град, показали смо данас да смо добри домаћини и побиједили смо“, каже Јеринић.

Лидер СНСД-а Милорад Додик је стигао у Добој како би са Изборним штабом прославио Јеринићеву побједу.

„СНСД ће вратити грађанима за подршку коју је добио. Постоје побједници и они који су поражени. Ми остајемо привржени нашим коалиционим партнерима. Сви грађани Добоја, без обзира како су гласали данас, требају да имају бенефите од ове побједе“, поручио је лидер СНСД-а Милорад Додик.

Побједу на поновљеним изборима у Сребреници прогласио је вечерас и заједнички кандидат српских странака за начелника општине Младен Грујичић.

Он је поручио да је Сребреница добила старог новог начелника и да је најбитније да су избори протекли без проблема и инцидената.

Грујичић је за АТВ рекао да је добро то што су се српске странке организовале и одговориле на све подвале, те изразио увјерење да ће резултат бити бољи него 15. новембра 2020. године.

Он је додао да такав резултат говори о томе да људи у Сребреници желе бољи живот, економски развој, суживот и да се наставе многи започети пројекти.

Грујичић је напоменуо да у Сребреници живи поносан народ који зна шта хоће, те оцијенио да би и већи број Бошњака изашао данас и дао му подршку да није условљавања и пријетњи.

„Овђе је побиједила воља народа, овђе је јасна ситуација, јер ми идемо напријед и то се становницима Сребренице свиђа“, истакао је Грујичић и додао да је добио честитке од Бошњака који су честитали и први пут и који су искрени пријатељи.

У Сребреници су данас одржани поновљени избори мјеста за начелника и Скупштину општине. Гласање је организовано на 28 бирачких мјеста од којих 26 редовних и два за гласање бирача у одсуству у Градачцу и Живиницама.

Централна изборна комисија поништила је раније резултате новембарских избора на 26 од 29 бирачких мјеста у Сребреници, те на биралиштима за гласање у одсуству за Сребреницу у Живиницама и Градачцу у ФБиХ.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име