СЛУЧАЈ „ДАВИД ДРАГИЧЕВИЋ“ ПРЕБАЧЕН ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

0
44

Тужилаштво БиХ упутило је захтјев Окружном јавном тужилаштву Бањалука и Посебном одјељењу Републичког јавног тужилаштва за достављање предмета који се односе на убијеног младића Давида Драгичевића.

На основу поднеска представника оштећених и Удружења Правда за Давида, Тужилаштво БиХ је одмах упутило захтјев за достављање на увид предмета који се односе на страдање Давида Драгичевића у марту 2018. године у Бањалуци.

Захтјев је упућен Окружном тужилаштву Бањалука и Специјалном тужилаштву Републике Српске – саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Додају како ће након достављања и анализе предмета, Тужилаштво БиХ донијети одлуку о даљим корацима и активностима.

Подсјетимо бањалучко тужилаштво је три мјесеца након трагичне смрти младића Давида Драгичевића утврдило како се може отворити званична истрага због убиства, уз коментар да је основ сумње са најнижим степеном вјероватноће?! Током протекле три године од проналаска беживотног тијела Давида поред ријеке Црквене, породица и чланови групе Правда за Давида, али и њени симпатизери изложени су незапамћеном притиску, првенствено полиције, о чему свједочи и недавна пресуда Основног суда у Бањалуци.

Огорчена нерадом и корупцијом у надлежним институцијама, породица је у марту 2019. године тијело Давида пребацила у Аустрију. Родитељи убијеног младића данас више и не живе у свом граду, а они који се боре и даље за истину и правду изложени су притиску.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име