ДОДИК: ОБАВЈЕШТАВАМ ШАРОВИЋА ДА СДС НАПУСТИТИ ЈОШ ЈЕДАН ПОСЛАНИК

0
84

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да приче из опозиције да ће формирати скупштинску већину на републичком нивоу нису реалне и да ће још један посланик напустити СДС.

„Чујем Шаровића како каже да ће правити скупштинску већину. Имао је 16-17 посланика, сад има 10. Напустио га је посланик из Приједора и ја га сад обавјештавам да ће га сљедеће седмице напустити још један посланик“, рекао је Додик за „АТВ“ и додао:

„Стално причају како праве неку већину, а немају никакву шансу, али не зато што се ми боримо за то, него што су они толико јадни и слаби да им пролази само лажна прича о њиховој снази“, рекао је Додик.

Додик је изјавио вечерас да је ОХР прошлост и да је нанио доста штете Републици Српској, а није донио ништа доброг БиХ, за коју је једини начин опстанка договор два ентитета и три конститутивна народа.

„ОХР је прошлост. То је олупина и блеф одржаван 20 година који је нанио много штете Републици Српској, а није нанио ништа добро БиХ, јер нема ниједне од оних мјера које је ОХР насилно пренио на ниво Сарајева или БиХ да је била од користи. Ниједна таква мјера није дала бенефите које су очекивали“, рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

Говорећи о интеревенцијама ОХР-а које су биле поводом избора у Мостару, он је навео да је то само покушај да се ОХР врати на сцену, а не нешто што би могло бити озбиљно.

Додик је рекао да тотално промашена прича то што Бошњаци очекују да ће предсједник САД Џозеф Бајден дозволити Европљанима да масовно интервенишу и сломе Републику Српску.

Он је додао да само два ентитета и три народа могу договорити да БиХ живи, а да у БиХ нема ништа успјешно због неефикасних мјера које је ОХР радио у прошлости.

„Могу они да пишу извјештаје и да се хвале како су нешто урадили, али је видљиво да је БиХ земља у тоталној парализи и да нема шансе да се покрене са интервенционизмом страног фактора и то је нешто што ОХР сврстава на сметлиште и треба да иде одавде“, нагласио је Додик.

Он је подсјетио да је Српска против доласка новог високог представника, као и да ће стално указивати на чињеницу да високи представник у БиХ мора бити законито доведен, а то значи да, уз остале, и Република Српска да своју сагласност.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име