McDONALD’S СЕ ВРАЋА У БАЊА ЛУКУ

0
56

Популарни ланац брзе хране „McDonald’s“ има намјеру да поново отвори ресторан у Бањалуци, но још није донесена одлука о коначној локацији, а самим тим ни о тачном датуму поновног покретања наших операција у том граду, казао је за „Независне“ Ади Хаџиараповић, директор маркетинга „McDonald’s-a“ у БиХ.

„Drive-ресторан који би био отворен у Бањалуци упослио би између 30 и 40 особа“, казао је Хаџиараповић.

Претходно се на порталима у БиХ појавила вијест да најпознатији свјетски ланац брзе хране „McDonald’s“ поново отвара продајно мјесто у Бањалуци, овај пут у склопу „Делта планета“. Из „Делта планета“, међутим, „Независним“ је речено да у овом моменту у том тржном центру није планирано отварање „McDonald’s“.

Подсјетимо, „McDonald’s“ је већ био отворен у Бањауци, али је у међувремену затворен.

Ресторан у Улици Веселина Маслеше (Господска улица) у центру Бањалуке отворен је у октобру 2012. године, а инвеститор „Дреамфоодс ресторани“ у тај објекат уложио више од 2,5 милиона KМ. Само три године касније је затворен, а 34 радника остала су без посла. Kао разлог престанка рада наведени су проблеми пословне природе.

Из „Дреамфоодс ресторана“, који је био корисник „McDonald’s“ франшизе за Републику Српску, тада су казали како ће разматрати опције за развој бренда и размислити о тражењу других локација за ресторан.

Међутим, до тога није дошло, јер је затварањем ресторана дошло и до њиховог гашења, а над овом фирмом у јуну 2016. године закључен је поступак ликвидације.

Слична судбина је задесила и тузлански „McDonald’s“ у септембру 2014. године, кад је овај ресторан затворен ради, како су навели у менаџменту компаније, премјештања на другу локацију.

Тако је „McDonald’s“ с укупно пет остао с три ресторана у БиХ, и то два у Сарајеву и један у Мостару, што је ситуација која се одржала и до данас.

У Туристичкој организацији града Бањалука кажу како би поновно отварање „McDonald’s“ ресторана дефинитивно био плус који би појачао постојећу понуду хране, али и откривају како његово постојање није нешто што страни туристи, којих је све више у граду на Врбасу, траже.

„Они траже локална и аутохтона јела која су уврштена у нашу гастро-понуду и заиста су задовољни и количином и цијеном. ‘МцДоналд’с’ углавном имају и у земљама из којих нам долазе туристи“, казали су из Туристичке организације.

„МцДоналд’с“ је америчка компанија прехрамбене индустрије и свјетски ланац брзе хране, која броји више од 34.000 ресторана у 122 земље, у којима се дневно услужи преко 69 милиона гостију.

Бањалучанина Сашу В. обрадовала је информација о повратку популарног „Мека“ у град на Врбасу.

„Драго ми је да ће се у Бањалуку вратити овај чувени бренд по којем су препознатљиви велики градови широм свијета“, казао је он.

Подсјетимо, први „McDonald’s“ ресторан у БиХ отворен је у јулу 2011. године у Сарајеву.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име