КАКО ПСИХОЛОЗИ ЧИТАЈУ ЉУДЕ: БРЗИ ХОД, ЊИХАЊЕ, ДОМИНАНТНИ… КОЈИ СТЕ ВИ ТИП?

0
41

Држање тијела много говори о нашој личности, а открива и степен самопоуздања, тврди амерички психолог dr. Sima Hingorani . На основу тога се може препознати и колико је човјек срећан, храбар, тужан, уплашен…


“Људи који не исправе леђа у потпуности, већ су мало погрбљени, често имају проблем с ниским самопоштовањем. Такво држање открива особу са слабим самопоуздањем, некога ко је навикнут на сукобе и тугу”, појаснила је Sima.

Такође, постоје људи који се њишу док ходају, што њихово тијело чини нестабилним. Такво држање показује слабу и беспомоћну личност, рањиву особу која је неодлучна и непрестано размишља о нечему. Они који држе главу напријед у односу на тијело док ходају, по природи су знатижељни, неповјерљиви, али и узнемирени. Kако би умирили мисли, савјетује се редовно трчање и вјежбање.

За разлику од наведених примјера, доминантно држање је карактеристично за већину припадника јачег пола који желе да скрену пажњу на своју мушкост. Ноге су им мало раздвојене, али чврсто на земљи, а руке често на боковима. Оваква особа јасно показује да се никога не боји, а такво држање може бити примјетно код мушкараца прије туче.

Магистар психологије Hanan Pervez, из Индије, анализирао је плашљиве људе и закључио да су они склони лаганом и обазривом ходу. Покушавају да буду што спорији, а особа која страхује од јавног наступа може да вуче ноге док се приближава бини. Такође, када се момку свиђа нека дјевојка, а има страх да јој приђе, успориће корак.

С друге стране, срећни и храбри људи ходају брзо. Осјећају узбуђење, ничега се не плаше, па њихова подсвијест нема потребу да им сигнализира да успоре. Људи који не осјећају страх често ходају раширених ногу и имају дугачак корак.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име