У КАМПАЊИ ТВРДИО ДА ГРАДСКА УПРАВА ИМА 200 РАДНИКА ВИШКА, А САД ЗАПОШЉАВА ПАРТИЈСКЕ ЉУДЕ СВАКИ ДРУГИ ДАН

0
94

Новопечени градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић обећавао је у кампањи како ће град и његове институције бити транспарентне, но судећи према првим потезима то обећање је већ прекршио.

Kако пише Дневни аваз, Станивуковић је од ступања на дужност до данас, запослио 13 службеника у кабинет градоначелника, а нити у једном случају није расписан јавни натјечај.

Према јавно доступним подацима, највећи дио новозапослених су активисти из његове предизборне кампање, међу њима и неколико кандидата ПДП-а који нису успјели изборити мјесто у новом сазиву Скупштине града, преноси АТВ Бања Лука.

У просјеку, градоначелник је од ступања на дужност, сваки друг дан примао по новог запосленог, и то у тренутку док је у јавност излазио с тврдњама да је у Градској управи вишак 200 постојећих запослених.

Према закону, Станивуковић је, као градоначелник, имао дискрецијско право да без натјечаја запосли шефа кабинета, као и своје особне савјетнике. Према платним разредима, њихова плаћа износи нешто више од 2.000 KМ, односно 1.000 еура, колико ће зарађивати и Станивуковићева тајница Милица Стојисављевић.

Иако је тврдио да ће расписивати јавне натјечаје, Станивуковић је то игнорирао када је запослио све остале нове раднике у кабинету, и то: Милана Вученовића (правника с дипломом Универзитета за пословне студије), Милицу Стојисављевић (наставницу с дипломом Независног универзитета), Николину Мушић (економиста с дипломом “Прометеја”), Ведрана Радивојевића (комуниколог, завршио “Kомуниколошки колеџ”), Олгу Бабић (матурантица гимназије), Сашу Чекрлију (нови шеф протокола), Огњена Савановића, (тјелохранитељ, диплома Угоститељске школе), Небојшу Дринића (запослен као координатор за регионалну привредну сарадњу, матурант гимназије) те возача Александра Стојадиновића.

Саопштењем се огласио и сам градоначелник Станивуковић на службеним страницама града, објашњавајући како се “у одређеним политичким круговима, па и путем медија покушава створити искривљена слика о активностима првог човјека града”.

Напомиње како је кабинет градоначелника састављен од људи који обављају послове који захтијевају високу стручну спрему, али и од оних који су задужени за техничке послове, за које није неопходна висока стручна спрема.

У саопштењу стоји како је у избору савјетника градоначелнику Станивуковићу основни критериј била стручност те да ће техничке послове обављати новозапослени у Kабинету градоначелника, чија су имена и назив радног мјеста доступна на wеб страницама Града Бања Лука, као и имена свих осталих запослених.

“Важно је напоменути да приликом запошљавања ових људи није избјегнута конкурсна процедура, јер су сви запослени на одређено вријеме. Уколико и даље буде постојала потреба да се наведени радници ангажују конкурс ће бити расписан након нове систематизације радних мјеста”, додају из Града Бања Луке.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име