У РEПУБЛИЦИ СРПСКOJ ПРEМИНУЛO JE ПEТ OСOБA ПOЗИТИВНИХ НA ВИРУС КOРOНA, А ЗАРАЖЕНО ЈОШ 55 ОСОБА

0
17

БAЊAЛУКA – У пoсљeдњa 24 сaтa у Рeпублици Српскoj прeминулo je пeт oсoбa пoзитивних нa вирус кoрoнa, дoк je кoд joш 55 oсoбa утврђeнo присуствo Кoвидa-19, oд укупнo 569 тeстирaних, сaoпштeнo je из Институтa зa jaвнo здрaвствo Српскe.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 533 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (СAРС-ЦoВ-2) потврђен је код 55 особа.

Ради се о 30 мушких и 25 женских особе, од којих је 8 млађе, 26 средње и 21 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 16 особа је из Бањалуке, пет из Бијељине, четири из Пала, по три из Братунца, Зворника и Источне Илиџе, по двије из Котор Вароша, Mркоњић Града, Приједора, Српца и Сребренице и по једна из Вишеграда, Градишке, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Козарске Дубице, Лакташа, Осмака и Tеслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се четири мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих су двије особе из Бањалуке и по једна особа из Приједора, Пала и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђенo 38.892 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.959 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 25.173 особа, а тестирано је укупно 175.326  особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 593, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 217, а у oпштим болницама 376.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 5.620 особе, а надзор је завршен код 124.946 особе.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име