У ЦРНУ ГОРУ БЕЗ PCR ТЕСТА, АЛИ ЗА УЛАЗАК У СРБИЈУ ЈЕ И ДАЉЕ ОБАВЕЗАН

0
17

Влада Србије је, на препоруку Kризног штаба за борбу против вируса корона, донијела одлуку да све досадашње мјере остану и даље на снази, што значи обавезан пи-си-ар (ПЦР) тест за улазак у Србију и рад угоститељских објеката до 20.00 часова.

Продавнице прехрамбене робе и даље ће радити до 21.00 час, а на снази остаје и одлука о забрани окупљања више од пет људи, као и обавезно ношење маски у затвореном.

На основу епидемиолошке процјене, одлучено је да настава у основним и средњим школама буде настављена од понеђељка, 18. јануара, по динамици по којој се одвијала у септембру, саопштено је из Владе Србије након сједнице.

Средњошколци ће похађати наставу сваке друге седмице по пола одјељења у смјени, а основци ће ићи у школу сваки други дан.

У Црној Гори је укинута забрана међуградског превоза током викенда, у земљу се може ући без обавезног тестирања, а забрањен је дочек православне Нове године.

Мјере Министарства здравља и Института за јавно здраље саопштила је данас на конференцији за новинаре министарка Јелена Боровинић Бојовић.

Забрана Нове године по Јулијанском календару, казала је, забрањена је на отвореном и затвореном.

Угоститељски објекти ће и даље радити од ујутру у 7 до 20 сати, али је забрањено извођења музике уживо.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име