ДА ЛИ ЈЕ БАЛОН ЗВАН БИТКОИН ПУКНУО?

0
40

Најпопуларнија криптовалута је у протеклих мјесец дана доживјела нагли пораст, те је прије неколико дана (8. јануара) достигла вриједност већу од 40.000 долара.

Рекордан ниво свих времена се није дуго задржао, те је Биткоин почео да опада, јуче је изгубио вриједност за 11,71 одсто (35.544 америчких долара).

Вриједност дигиталне валуте у тренутку писања овог текста је нешто виша од 31.000 долара, што је и даље огромна вриједност када узмемо у обзир да је прије само неколико недјеља та криптовалута први пут од свог постојања достигла 20.000 долара. Она је другог јануара први пут премашила и вриједност до 30.000 долара, преноси Тањуг.

Цијена Биткоин-а се на крају прошле године готово учетворостручила, те је достигла ниво изнад 29.000 долара. Инвестициона банка ЈПМорган је у понедјељак објавила смјелу дугорочну прогнозу о циљаној цијени ове криптовалуте, тврде да она може да се попне на чак 146.000 долара, те да се такмичи са златом као „алтернативном“ валутом.

Овај пад вредности Биткоин-а је утицао на то да је више од 170 милијарди долара уклоњено са тржишта криптовалута, преноси CnBc. Све ово није ништа неубичајно за популарну криптовалуту, пошто је и у прошлости показивала исте „знакове понашања“. Постоје и скептици који сматрају да ће Биткоин ускоро пући, као што су амерички брокер Питер Шиф и економиста Нурел Рубини који виде Биткоин као један балон, а познато је шта се дешава са истим кад се пренадува!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име