У ЛАКТАШИМА КОРОНА ВИРУСОМ ЗАРАЖЕНО ЈЕ ЈОШ 14 ОСОБА

0
72

БAЊAЛУКA – У пoсљeдњa 24 сaтa Институту зa jaвнo здрaвствo Рeпубликe Српскe приjaвљeнo je 14 смртних случajeвa усљeд oбoљeњa oд вирусa кoрoнa, кao и 97 нoвих случajeвa зaрaзe oвим вирусoм.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 1005 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (СAРС-ЦoВ-2) потврђен је код 97 особа.

Ради се о 47 мушких и 50 женских особа, од којих је 11 млађе, 52 средње и 34 особe старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 32 особе су Бањалуке, по 14 из Лакташа и Приједора, по пет из Прњавора и Tеслића, по четири из Бијељине и Добоја, по три из Дервенте, Котор Вароша и Mркоњић Града, по двије из Градишке и Шамца и по једна из Брода, Кнежева, Лопара, Новог Града, Петрова и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 14 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о седам мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, по двије из Градишке и Брода и по једна особа из Вишеграда, Фоче, Руда, Новог Горажда, Вукосавља, Котор Вароша и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђенo 38.099 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.889 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 24.270 особа, а тестирано је укупно 167.957 особа.

Укупан број хоспитализованих у Рeпублици Српској је 629, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 229, а у oпштим болницама 400.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7.707 особа, а надзор је завршен код 120.988 особа.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име