ОСМОГОДИШЊЕМ СРЂАНУ ИСПУЊЕНА ЖЕЉА, ДОБИО ЈЕ КРОВ НАД ГЛАВОМ И ВЛАСТИТУ СОБУ

0
48

Осмогодишњи Срђан Даничић из Шаринаца надомак Прњавора, кога је судбина тешко погодила погибијом оца Жељка прије двије године, још почетком јуна није имао снове као остали вршњаци о новом телефону, играчкама или далеким путовањима, него му је жеља била кров на кући у којој живи са мајком Бранком и властита соба.

Данас то више нису снови дјечака који је одрастао преко ноћи, већ стварност и пружена прилика за бољи и срећнији живот. Прилика коју су му дали људи великог срца из Прњавора и других градова у Републици Српској, као и иностранства, хумани људи чији је главни циљ био да, умјесто суза, у Срђановим очима виде осмијех среће на његовом лицу.

Акцију „За Срђанову кућу“ на „Фејсбуку“ су покренули Прњаворчани Стефан Кострешевић и Славиша Малешевић. За кратко вријеме прилозима бројних донатора прикупљено је 38.000 КМ и одмах се кренуло у остварење дјечакових жеља.

Малешевић, који ради у Швајцарској, присјећа се да су само након неколико дана на рачун отворен за ову хуманитарну акцију почеле пристизати прве уплате.

– Иако смо од почетка вјеровали да ћемо успјети, били смо изненађени јер су реаговали људи из цијеле бивше Југославије и веома брзо смо прикупили велику суму новца. Борили смо све свим снагама да Срђан добије кров над главом, задовољан сам што смо успјели и веома захвалан свима који су учествовали у акцији – наводи Малешевић.

И Кострешевић је пријатно изненађен брзином којом се акција одвијала у позитивном смјеру.

– На самом почетку смо већ имали 50 телефонских позива, морали смо се брзо организовати. Кућа је била на једну воду, практично нису имали ништа, прво смо комплетно опремили доњи спрат, а онда подигли и други и њега опремили, изградили помоћне објекте, купили смо двоје телади, практично смо све организовали да могу нормално живјети – појашњава Кострешевић.

Стефану је помагала супруга која је водила евиденцију донатора и уплата јер је било доста новца, као и других разних донација фирми из Прњавора и осталих општина.

– Желимо свима да захвалимо. Наши људи су хумани само им је потребан почетни стимуланс, а кад се све добро организује може се много урадити – каже он.

Срђанова мама Бранка, уз захвалност свим добрим људима који су помогли, истиче да јој је срце пуно због сазнања да дјечак има оно што и већина његових вршњака.

– Жеља ми је била да има што и друга дјеца, али након супругове погибије нисам могла сама. Захваљујући добрим људима мом сину је испуњена највећа жеља и сада имамо услове за живот – прича Бранка.

Осим опремања куће, организатори акције су се побринули да буде изграђена и штала у којој се могу хранити животиње, а купили су и два телета.

На Срђановом дому остало је још да се на прољеће уради фасада, за шта су извођачу радова већ уплаћена средства.

Од прикупљених 20.000 КМ у иностранству и 18.000 КМ донација у Републици Српској преостало је 3.050 КМ које ће на банковном рачуну на Срђаново име бити орочене до његове 18 године.

Топли дом у којем Срђан из Шаринаца са мамом дочекује најљепши, празнични дио године, остаје да свједочи да доброта и даље живи, не познаје границе, вјеру, нације, да понекад наше мало некоме значи све.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име