ДОЖИВОТНА РОБИЈА ЗА МОНСТРУМА КОЈИ ЈЕ ЗЛОСТАВЉАО МАЛОЉЕТНИЦУ

0
62

Виши суд у Нишу осудио је Нинослава Јовановића, познатијег као Малчански берберин на доживотну казну затвора. Иако је цијели поступак био затворен за јавност због заштите интереса малољетне жртве, пресуда је јавно објављена.

Виши суд данас је донео прву пресуду доживотне робије у Србији након укидања смртне казне и то од маја 2019. године када је су на снагу ступиле измјене Kривичног законика којима је за најтеже злочине предвиђена казна доживотног затвора.

Нешто послије 11 сати у судници 90 нишког Вишег суда судија Тамара Савић осудила је Нинослава Јовановића (48) на казну доживотног затвора, а због звјерског злостављања дванаестогодишње дјевојчице из околине Ниша.

Суђење Јовановићу почело је крајем маја прошле године, а окончано је 30. децембра. Kривична дјела за која се терети Јовановић, као и детаљи суђења остали су непознати због искључења јавности.

Јовановић је вишеструки повратник, који је више од 20 година провео у затворима, а сада се налази у притвору. Он је ђевојчицу из села Суви до отео 20. децембра 2019. и злостављао је десетак дана, након чега је она пронађена, а он је ухапшен седам дана касније.

Више јавно тужилаштво у Нишу у марту прошле године је подигло оптужницу против Јовановића, али због заштите интереса малољетнице није хтјело да саопшти правну квалификацију кривичног дјела за које га терети. Истрага је против Јовановића спроведена је због кривичних дјела отмица и силовање дјетета.

Јовановић је ухапшен 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча, након 17 дана полицијске потраге за њим. Он је, како се сумња, 20. децембра, у селу Суви пресрео ђевојчицу на путу до школе и отео је. Она је 29. децембра пронађена у селу Јасеновик у једној викендици, након 10 дана велике полицијске потраге. Била је ошишана, са модрицама по тијелу и смјештена у Kлинички центар у Нишу ради опоравка.

Јовановић је раније у два наврата био осуђиван за силовање на казне од 10 и 12 и по година затвора, које је издржао.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име