У 65. ГОДИНИ ЖИВОТА ПРЕМИНУО МИЋО МИЋИЋ

0
36

Градоначелник Бијељине, Мићо Мићић, преминуо је од посљедица корона вируса, потврђено је “Независним”.

Мићић је преминуо у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у 12.05.

Мићо Мићић рођен је 6. септембра 1956. године у Бијељини.

Основну школу је завршио у Градцу и Црњелову, а средњу Техничку школу у Бијељини. Факултет за физичку културу је завршио 1981. године у Сарајеву.

Од 1981. до 1996. године радио је као професор у Средњошколском центру у Kалесији и Средњој техничкој школи „Михајло Пупин“ у Бијељини.

У Административној служби општине Бијељина почео је да ради 1996. године на дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску и цивилину заштиту и ту дужност је обављао до 2000. године.

Од 2000. године био је министар за избјеглице и расељена лица у Влади Републике Српске, а од 2003. године министар рада и борачко-инвалидске заштите.

На локалним изборима 2005. изабран је за начелника општине Бијељина, а на ову дужност је реизабран 2008. године. Четири године касније, изабран је за првог градоначелника у историји Бијељине. Године 2016. изабран је за други градоначелнички мандат, односно четврти мандат првог човјека локалне самоуправе.

Године 2013. начелници и градоначелници општина и градова Републике Српске су га изабрали за предсједника Савеза општина и градова Републике Српске, а био је и на дужности потпредсједника Савеза.

Од средине 2017. до средине 2018. године био је на челу је Мреже асоцијација локалних управа југоисточне Европе (НАЛАС).

Градоначелник Мићић је носилац Ордена Светог Саве 1. и 2. реда које додјељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

Међу осталим признањима додијељеним градоначелнику Мићићу издвајају се двије титуле најменаџер БиХ у области локалне управе за 2008. и 2012. годину за, како је наведено у образложењу, „изванредан дугогодишњи допринос развоју општине Бијељина, стварање повољних услова за развој бизниса и бољи живот грађана“.

Европски покрет у БиХ му је додијелио признање европски начелник Републике Српске 2012. године.

Добитник је и високог признања Златна плакета „Лидер локалне самоуправе деценије“ које му је 2012. године додијелила Интернационална лига хуманиста – Лига за мир.

Био је ожењен. Отац је троје дјеце.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име