ТУРКОВИЋ: „СРПСКУ ТРЕБА УКИНУТИ, ДОДИК ГЛАВНА СМЕТЊА У ТОМ ЦИЉУ“

0
58

Министарка иностраних послова БиХ Бисера Турковић гостовала је на FACE ТВ гдје је, између осталог, говорила о укидању Републике Српске, те позвала и странце да се умијешају у процес стварања унитарне БиХ.

Она је рекла да може да замисли да буду укинути ентитети у БиХ јер је „БиХ постојала и без ентитета“, као и да је то могуће „вољом народа и са подршком са стране“.

„Kад би правосуђе функционисало онако како треба и када би се сви они који су стекли енормно богатство у ових 25 година ставили на она мјеста гдје би требало да се налазе, зар мислите да би становништво било против тога да имају бољи живот? Они јесу сада под притиском, али били су и Нијемци под притиском Хитлера, али су ипак изашли из тог периода. Једном када се главно лице, које је одговорно, наиђе на адекватну казну или промјени курс свог понашања многе ствари се ствари поставе у другачије контексту“, рекла је Турковић, преноси АТВ.

На питање водитеља да ли она српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика пореди са Адолфом Хитлером, она је рекла да не.

„Ја никога не поредим. Ја само говорим о различитим ситуацијама“, рекла је.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име