У НАЈАВИ ИНВЕСТИЦИЈА ОД 3 МИЛИОНА КМ У МАХОВЉАНИМА

0
103

Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ планира да у наредној години на бањалучком аеродрому уложи три милиона марака у изградњу заједничког објекта за смјештај својих и службеника Граничне полиције БиХ, сазнаје портал CAPITAL.

Пројекат мора да одобри Савјет министара БиХ, а средства би требала да се обезбиједе из буџета БиХ.

У образложењу приједлога Одлуке о одобравању овог пројекта се наводи како ће за израду пројектне документације, прибављање одобрења за грађење и изградњу бити утрошено 2.900.000 KМ, док ће за опремање бити потребно 100.000 марака.

Процјене су да би изградња објекта трајала око 240 дана.

Међународни аеродром Бања Лука је испунио своју обавезу да обезбједи земљиште за потребе изградње објекта.

“Аеродроми Републике Српске су дописом обавијестили Управу за индиректно опорезивање да је ово предузеће извршило куповину земљишта на локацији аеродрома и да се може приступити даљој реализацији на предметном пројекту”, наводи се у документу који је упућен на јавне консултације.

Иначе, УИО је овај пројекат уврстила у свој план за ову годину али она нису била уврштена у буџет БиХ, па је инвестиција помјерена за наредне двије године.

Међутим, то што је УИО планирала да овај пројекат заврши у року од двије године не мора да значи да ће и успјети. Подсјећамо, како смо недавно писали они годинама покушавају да ријеше проблем смјештаја у Бањалуци али им то не полази за руком.

Још 2013. године Савјет министара БиХ одобрио је куповину објекта за њихове потребе у вриједности од 36 милиона марака, као и опремање истог у износу од 1,9 милиона KМ.

Од 2014. до краја 2018. године расписана су три јавна јавна огласа за куповину пословног објекта, али понуда није било.

У нови, четврти покушај су кренули прије неколико дана, а у Бањалуци се увелико шпекулише да је „договорено“ да се тај милионски посао скопи са фирмом „Гранд трајд“ Миле Радишића.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име