ИЛОН МАСК ЈЕ КРЕНУО У ПОХОД НА БЕСМРТНОСТ

0
31

О Неуралинк чиповима се интензивније говори од средине 2019. године, будући да су у то време пристигли резултати који су били много већи од очекиваног, те су ишли у корак са најегзотичнијим научно-фантастичним сценаријима.

Наиме, компанија која је у власништву Илона Маска је тада објавила да је креирала робота који импланте за интеракцију са рачунарима може да интегрише дубоко у људски мозак.

Последње вести указују да чип још увек није готов, будући да компанија трага за експертима који би на њему додатно радили. Неуралинк већ неколико година ради на BMI (Brain machine interface), који би људски мозак могао да повеже са компјутером. Технологија би на првом месту, тврде у компанији Неуралинк, требало да послужи за враћање покретљивости, вида, те способности говора и чула слуха онима који су их изгубили, док Илон Маск, са друге стране, тврди да ће повезивање мозгова са компјутерима бити једини начин да се одржи корак са развојем вештачке интелигенције. Тако би технологија која је замишљена као лек мога да послужи као нешто далеко моћније, преноси ПЦ Пресс.

Маск је у августу објавио нови дизајн за Неуралинк чип, који је добио име ‘Линк’, те је могло да се види да је у питању уређај величине новчића, дизајнирана да се угради у мозак и стимулише неуроне. Већ се прича о томе да би овај чип у будућности могао да се користи и за „дозивање“ Тесла возила само уз помоћ мисли, те играње видео игара без потребе за џојстиком.

Они који себе буду обогатили овим чипом моћи ће да, баш као у научно-фантастичним серијама, снимају и пуштају сећања, па би реч „успомена“ тако могла да добије потпуно ново значење. На крају би та сећања могла да се отпреме у неког робота, што би био први корак ка бесмртности.

Kомпанија сада тражи нове инжењере који би радили на Линк чипу, а расписан је конкурс за различите позиције.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име