Централна изборна комисија Босне и Херцеговине потврдила је резултате локалних избора за већину градова и општина у Републици Српској, осим у Добоју и Сребреници.

По утврђеним резултатима, апсолутни побједник избора у Лакташима је поново Савез независних социјалдемократа и њихов кандидат за начелника општине Мирослав Бојић.

Мирослав Бојић је освојио 11.059 гласова, односно 69,41%, док је његов противкандидат, Дејан Којић, освојио 4.873 гласа, односно 30,59%.

Нови сазив Скупштине општине Лакташи ће чинити представници 6 политичких субјеката, предвођени Савезом независних социјалдемократа (СНСД) као најјачом снагом. СНСД је освојио 7.689 гласова и 14 одборничких мандата.

Друга по снази у Лакташима је Српска демократска странка (СДС), чија листа је освојила 2.917 гласова и 5 мандата.

Највеће изненађење ових избора у Лакташима је Социјалистичка партија српске (тзв. Селакови социјалисти), који су освојили 2.198 гласова, односно 4 мандата у Скупштини општине Лакташи.

Демократски народни савез (ДНС) је освојио 3 мандата, а подршку овој листи је дало 1.421 становника општине Лакташи.

У Скупштинским клупама ће се још наћи одборници Партије демократског прогреса (ПДП) и Социјалистичке партије (СП) који су освојили 2, односно 1 мандат. За листу ПДП-а је гласало 966 гласача, док је свој глас подршке СП-у дало 787 гласача.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име