ВАСИЋ: ПДП ЋЕ СТАНИВУКОВИЋА ИСКОРИСТИТИ И ОДБАЦИТИ

0
32

Рајко Васић, члан Главног одбора СНСД-а каже за АТВ да се плаши да ће ПДП Драшка Станивуковића искористити и одбацити.
Васић сматра да ПДП није кандидовао Станивуковића јер жели боље Бањалуци, него га виде као степеницу за рушење републичке власти.

„ПДП ради све против Републике Српске. Изашли су из власти са СНСД-ом зато што су против Српске. Дали су порезе, довели су полицију пред предају, Станивуковић је ту једна степеница“, рекао је Васић.

Што се тиче политичке будућности Драшка Станивуковића, Васић каже да није оптимистичан.

„Ушао је у политику на неколико споредних врата. Формирао неколико представа о себи које нису повољне. У старту је створио отпор према себи у Бањалуци, који је већи од ових који га подржавају. То ће му се осветити у будућности. Он је сада почео да србује, али то се не може избрисати. Људи памте симболе, како некога доживе у кратком времену, почетку, они се тешко одричу те слике. Ја се бојим да ће ПДП њега искористити и одбацити“.

Васић сматра да ће Бањалука платити свој избор због двојности власти градоначелника и скупштинске већине. Бањалука ни у чему неће бити закинута, али проласком времена у тој двојности власти она ће губити.

Многе ствари ће бити заустављене. То бираче не занима, каже Васић, они неће ни примијетити да Бањалука нешто није добила.

„Заустављање гријања се неће догодити. Али због притиска са ситуацијом корона, кризе, поштовања свих процедура и закона може се догодити да Бањалука не добије средства која би иначе добила од Републике Српске. Kао што ће се десити и у другим општинама, без обзира ко је побиједио. Двојност власти, градоначелника и одборничке већине ће успоравити многе одлуке, функционисаће само оно што је нужно“, рекао је Васић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име