ДОДИК: МАЛИ ШЕНГЕН ПРИЛИКА ЗА ГРАЂАНЕ БИХ

0
20

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да „малом шенгену“ треба дати шансу, те истакао његову економску страну.

Мислим да нико ником више ништа не може наметнути, али је сарадња неопходна и треба је промовисати. Тај шенген даје шансу, а ако се извитопери, као што смо све на Балкану извитоперили, то може да буде и опасност. Али, из тога није тешко изаћи – рекао је Додик синоћ за Фејс телевизију.

Он је додао и да ће БиХ, ако је унутра, тешко изаћи али и да је глупо очекивати да је то прича наметања неког концепта “свјетова”.

– Идемо да покушамо да направимо економију – истакао је Додик.

Према његовим ријечима, БиХ је једина земља у региону која нема статус кандидата, а обећали су да би то могло да буде до половине наредне године.

– Нисам сигуран, али желим да вјерујем – додао је Додик.

Додик је рекао да у БиХ никада нису успјели да направе концепт који би омогућио да се људи задрже, те напоменуо како је приватизација и у Републици Српској и Федерацији БиХ била криминална и произвела неколико тајкуна.

О пандемији вирусом корона, Додик је рекао да су све земље, сама ЕУ, реаговале путем централних банака и монетарне политике, док у БиХ нема шансе да се постигне договор како монетарну политику ставити у функцију, те напоменуо да БиХ има депонованих око 480 милиона евра, а мање штампаних марака.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име