НИШТА ОД ФИНАЛА

0
20
epa08833732 Novak Djokovic of Serbia in action against Dominic Thiem of Austria during their semi final match at the ATP World Tour Finals tennis tournament in London, Britain, 21 November 2020. EPA-EFE/ANDY RAIN

У оквиру полуфинала завршног мастерс турнира у Лондону Новак Ђоковић је заустављен у полуфиналу пошто је бољи од њега вечерас био Доминик Тим са 2:1 у сетовима, било је 7:5, 6:7 (10) и 7:6 (5).

Kао што смо и очекивали, није било превише шанси ни за једног, ни за другог тенисера за брејк у првом сету, обојица су добро сервирали, све до резултата 5:5.

Тада је Новак Ђоковић слабије сервирао, Тим је искористио тада једину брејк-лопту коју је имао у првом сету, повео са 6:5 и касније без проблема добио први сет.

Није се могло приметити да је Новак Ђоковић изгубио први сет, пошто је добро кренуо у други и одлично је реаговао на притисак.

Новак је био тај који се први сусрео са брејк-лоптом, али је добром игром преокренуо ствари на своју страну. У осмом гему при резултату 3:4 Новак је имао шансу, али је и она пропуштена.

Мирисало је на брејк, имао је Новак и две сет лопте, а онда се Тим вратио добрим сервисима. Морамо похвалити и Аустријанца који је добро сервирао под притиском.

Стигли смо до тај-брејка, а тамо бољи почетак Тима, повео је са 2:0, али је Новак вратио мини-брејк и повео са 2:3. Да је мајстор тај-брејкова и геније у игри нерава, доказао је у наредним поенима када је спасио меч-лопту. Спасио је још једну, овога пута на сервис Доминика Тима, па је повео са 7:8 направивши још један мини-брејк. Била је то његова прва сет лопта коју није искористио, Тим је узвратио за 8:8, па је Новак поново изгубио поен на свој сервис за нову меч-лопту.

Спасио је и ту трећу по реду, али је Тим стигао до нове, четврте. И ту је спасио, јер се ради о Новаку Ђоковићу. Везао је три поена, и коначно изједначио на 1:1!

Ако у прва два сета нисмо видели много брејк-лопти, шта онда да кажемо за трећи када су обојица држали свој сервис и бриљантно решавали сваки минимални проблем, пошто већих није ни било.

Тај брејк, а тамо, све је почело како треба, Новак је повео са 4:0 са два мини-брејка, а онда ШЕСТ узастопних поена Доминика Тиа за додатне две меч-лопте.

Није искористио прву, али јесте другу за пласман у финале.

Тамо ће чекати победника дуела Медведев – Надал.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име