МОЖЕ ЛИ ИГОКЕА НАСТАВИТИ ПОБЈЕДНИЧКИ НИЗ У АБА ЛИГИ СУТРА ПРОТИВ ОЛИМПИЈЕ

0
25

Шампион БИХ, екипа Игокее послије два викенда паузе коначно се враћа на паркет у регионалној лиги.

Екипа Драгана Бајића у недјељу гостује Цедевити Олимпије, саставу који је такође у одличној форми и има идентичан скор као Александровчани 4-1.

Игокеа је у низу од четири побједе, али је пропустила посљедња два дуела у АБА лиги, против Будућноси и ФМП-а због случајева короне у тим екипама. Посљедњи такмичарски меч одиграла је прије десет дана када је уписала историјску побједу у ФИБА Лиги шампиона над Турк Телекомом.

Велику паузу у регионалној лиги истакао је и тренер Игокее Драган Бајић.

„Прво што морам да кажем је то да утакмицу АБА лиге нисмо играли 22 дана, слиједи нам Цедевита – Олимпија. То је ствар која нас сигурно ремети, а свима је познато да су август и септембар вријеме за тренирање, а новембар је мјесец кад се играју утакмице. Игром случаја ми у септембру нисмо играли утакмице, а десило нам се и у новембру нисмо играли неке утакмице“, рекао је Бајић, а затим говорио о противнику.

“Играмо против тима који заслужује сваки респект, како индивидуалним квалитетима тако и игром коју приказују, како у Еврокупу тако и у АБА лиги. Тим који је добро покривен јако квалитетним играчима на свим позицијама. Тим који је јако потентан поготово у нападу, дају по 13 тројки у просјеку по утакмици, а ништа мање и у дефанзиви гдје посједују одређени квалитет. Опет понављам да смо дуго у тренажном процесу и без утакмица и да је тешко наћи мотива само за тренинге. Знамо одакле нам пријети највећа опасност, спремили смо се за ову утакмицу колико смо били у могућности. Надам се да ће моји играчи и на крају морају ако желимо остварити позитиван резултатдати свој максимум поготово када је одбрана у питању и покушаћемо Цедевита Олимпију свести на што мањи број поена, а ако нам се укаже и промил шансе да ћемо је знати искористити”, истакао је Бајић.

Цедевита Олимпија дочекује Александровчане након побједе над Борцем, којом је стигла до скора 4-1.

Оно што је занимљиво да су оба претходна дуела Цедевита Олимпије и Игокее завршена побједама гостију, па ће “игоси” сигурно са великим самопоуздањем ући у овај меч.

У овом дуелу много се очекује од Јаке Блажича, на једној и Антабије Волера на другој страни, тако да би њих двојица могли одлучити исход.

„Цедевита Олимпија је одличан тим, ми идемо као играчи да извршимо задатке које нам је тренер поставио и да побиједимо“, поручио је Волер.

Дуел Цедевита Олимпије игра се у неђељу у дворани Стожице у Љубљани са почетком у 19 часова.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име