БАЊАЦ: ДНС ТРАЖИ ПОНАВЉАЊЕ ИЗБОРА У ДОБОЈУ

0
27

Генерални секретар ДНС Дарко Бањац истиче да свако онемогућавање посматрања изборног процеса било ком политичком субјекту баца сумњу у изборни процес и резултате избора.

Kада се онемогући посматрање избора трећој странци по снази у Републици Српској, а то је Демократски народни савез, то онда подразумјева не само контролу и поновно бројање него понављање избора. Ако ћемо да вратимо повјерење у изборни процес и регуларност самих избора онда ЦИK може донијети само једну одлуку, а то је да понови изборе у граду Добоју. И да сви политички субјекти, а поготово ДНС има увид у тај процес – истиче Бањац.

Он додаје да је ДНС свјестан снаге појединих кандидата и политичких партија, али тражи само једно, а то је да се омогуће фер и коректни избори и да посматрачи политичких субјеката који су гарант поштених избора буду, не само присутни на бирачким мјестима, него да им се омогућу увид у цјелокупан изборни процес, јер то право им је загарантовано Изборним законом.

– Само понављање избора у Добоју и потпуна примјена одредби Изборног закона гарантује фер и коректне изборе и не баца сумњу у резултате самог изборног процеса – поручио је Бањац.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име