КОРОНА НЕ ПОСУСТАЈЕ… ДАНАС У СРПСКОЈ 589 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА

0
46

У Републици Српској је за посљедња 24 сата потврђено 589 нових случајева вируса корона, рекао је Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство РС.

У истом периоду је тестирано 1.199 особа.

За 24 сата преминуло је осам особа.

Вирус је регистрован у 40 општина, а највише нових случајева је у Бањалуци, 204. Слиједи Бијељина са 145 нових случајева.

„Тестова има довољно, и ниво тестирања задржавамо на високом нивоу. Убудуће ће се тестирати особе које имају средње тешку и тешку клиничку слику“, рекао је Зељковић.

Он је навео да поједине локалне заједнице захтијевају већи број узорака и замолио грађане за стрпљење и разумијевање ако негђе постоје одређени редови.

Зељковић је рекао да је у појединим локалним заједницама епидемиолошка ситуација и даље тешка и да има тенденцију да се тако и настави.

„Пратимо интензивно епидемиолошку ситуацију у свим локалним заједницама, школском и предшколском систему, као и у установама колективног смјештаја“, навео је Зељковић и поновио да је веома важно поштовање препоручених мјера јер се само на тај начин показују најбољи резултати у борби против вируса корона.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име