ПОКРЕНУТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЗИМСКЕ ТУРИСТИЧКЕ ВАУЧЕРЕ

0
23

Привредна комора Републике Српске упутила је иницијативу предсједнику Републике Српске, Жељки Цвијановић, предсједнику Владе Републике Српске, Радовану Вишковићу и министру трговине и туризма Српске, Сузани Гашић, за наставак пројекта „Доживи Српску“ и наставак издавања туристичких ваучера на зимску туристичку сезону, уз анализу могућности за наставак и током цијеле 2021.године.

Такође, Kомора је предложила и измјену Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, како би се омогућило кориштење ваучера и малољетним лицима.

“Продужење кориштења туристичких ваучера допринијело би опстанку привредних субјеката на Јахорини, посебно у току зимске туристичке сезоне, али и бањским центрима, као и другим дестинацијама у Републици Српској”, наводе из Привредне коморе.

Привредна комора Републике Српске изразила је захвалност предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и Влади Републике Српске на свим предузетим мјерама које су имале за циљ помоћ сектору туризма и угоститељства, с посебним акцентом на пројекат „Доживи Српску“ и увођење туристичких ваучера за субвенционисани одмор на територији Републике Српске.

“Овим Пројектом омогућен је опстанак привредних друштава и очување радних мјеста у овим секторима, а број од 20.000 до сада издатих ваучера говори да, и поред неизвјесне епидемиолошке ситуације, постоји велика заинтересованост грађана Републике Српске за одмор у бањским центрима, дестинацијама као што су Требиње, Јахорина, Вишеград, националним парковима и другим центрима у Републици Српској. Пројектом је промовисан туризам Републике Српске, уз јачање свијести грађана о значају кориштења одмора у Републици Српској”, саопштила је Привредна комора РС.

Подсјећамо, туристички ваучери за субвенционисани одмор на територији Републике Српске могу се искористити до 15. новембра.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име