ПОСЛИЈЕ ЈОВАНКЕ, АНА!

0
29

Премијерка Србије Ана Брнабић може да почне да користи вилу у Београду у којој је живјела удовица Јосипа Броза Тита, Јованка Броз, речено је Танјугу у Влади Србије.

То право регулисано је уредбом Владе по којој је вила у Улици кнеза Александра Kарадордевића уврштена је меду објекте за репрезентативне потребе, а замјеник генералног секретара владе Тамара Стојчевић каже да право на резиденцију по закону имају само предсједници Републике и Владе Србије

Стојчевић очекује да ће предсједица Владе што прије прећи у вилу у Булевару кнеза Александра Kарађорђевића, јер то, како је додала између осталог, олакшава бригу о њеној безбједности.

Подсјећа да ће управо због тих мјера безбедности комшијама из краја у коме сада живи бити једноставније када она са породицом пређе на нову локацију.

Према речима Стојчевић, у јавности често долази до забуне да много више људи има право на резиденцију јер се то право поистовећује са чињеницом да одређени људи бораве у неким објектима , али ту је ријеч о статусу заштићених личности.

„То је нешто сасвим друго, и у тој групи могу бити министри одбране, полиције. То су штићене личности високог ризика и места где они бораве нису резиденције“, рекла је Стојчевић.

У тој вили која је била под заштитом државе, до смрти је живјела Јованка Броз, удовица доживотног предсједника СФРЈ.

У здању у које није улагано, које је и прокишањвало, провела је три деценије – након исељења из заједничког дома у Ужичкој улици.

Вила Бор реновирана је недавно у потпуности, послије скоро шест деценија и спремна је за живот нових станара, а одлука о да је ова вила уврштена у објекте за репрезентативне потребе објављена у Службеном гласнику.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име