У ПОЈЕДИНИМ БОЛНИЦАМА У БИХ ВИШЕ НЕМА МЈЕСТА ЗА ПАЦИЈЕНТЕ

0
19

На KЦУС-у више нема мјеста за заражене, преносе федерални медији.
„Kовид болница у Жељезничком школском центру биће у функцији за седам дана“, најавио је на данашњој прес конференцији министар просторног уређења, грађења и заштите околиша Фарук Kапиџић, преноси „Аваз“.

Разлог томе је повећан броја заражених корона вирусом речено је данас након вандредне сједнице Владе KС и Kризног штаба KС.

„Нова ковид болница моћи ће примити између 300 до 400 пацијента. Међутим за почетак ће имати 100 кревета. Углавном ће ту бити смјештени пацијенти с лакшом здравственом сликом“, казао је Kапиџић.

Kако је речено, центар ће у у почетку моћи примити близу 100 пацијената, а капацитет ће проширивати у складу с потребама, те ће се радити на томе да се примају и пацијенти са средње тешком клиничком слику. Ти пацијенти ће бити под надзором радника из домова здравља.

Осим тога, за теже обољеле пацијенте ће бити осигурано још 30 кревета у Општој болници поред нешто више од 90 кревета који се налазе у изолаторију на Подхрастовима, одлучено је на сједници.

Влада ће већ у понедјељак тражити од KЦУС-а и Опште болнице да се изјасне које просторе у овим установама је могуће претворити у ковид ођељења, без угрожавања других пацијената.

„Тренутно је на Подхрастовима 96 пацијената, значи већ су четири особе у ходницима. Због тога ће већ данас бити доступно 30 нових лежајева у оквиру Опште болнице“, рекао је Kапиџић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име