СКОКО: РАЗМИСЛИТИ О ОДГАЂАЊУ ИЗБОРА ЗБОГ БЕЗБЈЕДНОСТИ ГРАЂАНА

0
50

Уколико не постоје услови да се локални избори одрже на безбједан и на демократски начин због епидемиолошке ситуације, онда их треба или одгодити или отказати, поручио је шеф Изборног штаба Социјалистичке партије Српске – СПС Максим Скоко.

Он је нагласио да здравље грађана мора да буде на првом мјесту, те да је требало много раније размишљати о епидемиолошкој ситуацији и ризицима.

„Не би ни постојао овај проблем да избори нису пролонгирани и не би била оваква ситуација. Свакако да је потребно размислити о могућим рјешењима, јер је евидентно да смо ушли у много тежи период, гдје је прије свега потребна и лична и колективна одговорност. Здравље грађана је на првом мјесту и ако нема услова за демократско и безбједно спровођење избора, могућа рјешења су одгода или отказивање избора. Извјесно је једино да нико у БиХ нема ни искуство у оваквим ситуацијама нити може понудити било какве гаранције по питању безбједности. Било би добро да се поред надлежних институција по овом питању изјасне и други политички субјекти, јер већ у кампањи је видљиво да овакав вид комуникације и представљања не допире до свих грађана“, поручио је Скоко.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име