ВЛАДА ПЛАСИРА 2 МИЛИОНА КМ ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА

0
23

Министарство привреде и предузетништва објавило је Јавни позив за додјелу средстава привредним субјектима за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона.

Услови за остваривање права на средства, намјена, критеријуми за оцјењивање пријава и друга питања од значаја за поступак дођеле средстава прописани су Уредбом о поступку дођеле средстава.

Укупан износ средстава, која се додјељују привредним друштвима и предузетницима, по јавном позиву износе 2.000.000 KМ, а средства се додјељују кроз два програма и то:

‒ програм за привредне субјекте који су у 2019. години остварили пословне приходе до 3.000.000 KМ, запошљавају од пет до 50 радника и који учествују са пројектом чија финансијска вриједност износи најмање 50.000 KМ,

‒ програм за привредне субјекте који су у 2019. години остварили пословне приходе веће од 3.000.000 KМ, запошљавају више од 50 радника и који учествују са пројектом чија финансијска вриједност износи најмање 100.000 KМ.

Привредни субјект може се пријавити само на један од ова два програма, а укупно расположива средства се утврђују и додјељују у једнаким износима по програмима.

Јавни позив остаје отворен 15 дана од дана објављивања, а сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име