ДНС НАПУШТА КОАЛИЦИЈУ ПРЕДВОЂЕНУ СНСД-ом, РАЗЛОГ „ЗДРАВСТВЕНИ“

Нешић: Предсједништво ДНС-а одлучило да иступи из коалиције

0
71

Демократски народни савез /ДНС/ излази из владајуће коалиције у Републици Српској и на ниову БиХ, одлучено је данас на сједници Предсједништва странке у Бањалуци.

Градским и општинским одборима остављен је рок да се до 21. октобра да се изјасне кога ће подржати на локалним изборима.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је након сједнице да општински и градски одбори своју одлуку треба да доставе наведеног датума до 15.00 часова, а да ће коначну и обавезујућу одлуку донијети Предсједништво странке.

Нешић је нагласио да је Предсједништво обавезало посланика ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да иступи из клуба посланика у којем је до сада дјеловао и да у будуће дјелује у складу са одлукама органа ДНС-а, штитећи интересе Републике Српске и српског народа.

„Kлуб посланика ДНС-а у Народној скупштини дјеловаће у складу са ставовима предсједника и Предсједништва ДНС-а о сваком питању“, рекао је Нешић.

Одлуком Предсједништва, делегат ДНС-а у Дому народа Федерације БиХ обавезан је да испути из досадашње коалиције.

Према Нешићевим ријечима, пред ДНС је стављен избор који једино ова странка на политичкој сцени има снагу да одбије, а то је да своја увјерења тргују за функције.

„Таквој политици је дошао крај. Грађани Републике Српске заслужују поштенији однос према њиховом интересу“, поручио је Нешић и нагласио да ће ДНС резултатима на локалним изборима 16. новембра показати да је ова одлука исправна.

На питање о здравственом стању, Нешић је рекао да се у посљедње вријеме није осјећао најбоље, али да је захваљујући његовом љекарском тиму сада добро.

Оваква одлука услиједила је након што је ове седмице Ненад Нешић поднио оставку на мјесто директора „Путева Републике Српске“. То је, како је тада образложио, учинио из здравствених разлога.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име