СОЦИЈАЛИСТИ ОЗВАНИЧИЛИ ПОЧЕТАК КАМПАЊЕ: СП ЗА РАВНОМЈЕРАН РАЗВОЈ СРПСКЕ

0
11

Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић данас је, лијепљењем првог плаката у Бањалуци, на симболичан начин означио почетак предизборне кампање ове партије за локалне изборе.

Ђокић је рекао новинарима да СП на изборе излази са јасном поруком садржаном у свом политичком програму чија је суштина да свака локална заједница у Републици Српској треба да се равномјерно развија уз подршку институција Српске.

– Равномјеран развој Републике Српске је сигурност за живот у будућности. Желимо да млади људи виде Српску као мјесто за бољи живот и да би се то десило морамо много више да радимо – нагласио је Ђокић.

Он је истакао и потребу окретања ка хуманистичким вриједностима, ширењу добрих порука, да се превазиђу све подјеле које удаљавају људе и свађају их и око којих се непотребно троши енергија и враћа уназад.

– У том смислу СП жели да кроз свој полиитчки програм, манифест, покаже своју оријентацију да желимо радити за народ и желимо стварати много више од онога колико смо стигли да створимо, желимо више радних мјеста и инвестиција и да се отворимо кроз политику сарадње у региону. Увјерен сам да таква политика треба да добије подршку – рекао је Ђокић.

Носилац листе одборничких кандидата СП-а за Скупштину града Бањалука Велибор Станић рекао је бањалучки Градски одбор СП-а потпуно спремно улази у кампању, којој је мјесецима уназад предходио напоран рад и припреме, као и да очекује добар изборни резултат.

– Грађанима Бањалуке представићемо наш програм, наше политике. Имамо визију Бањалуке као града алеја, зеленила, модерног и савременог града повезаног са Европом и који се стално изграђује, а нарочито дајемо до значаја обезбјеђивању услова да млади људи остају, живе и раде у Бањалуци – рекао је Станић.

Он је подсјетио да су бањалучки социјалисти потписници „Видовданске коалиције“ и да ће у складу с тим подржати заједничког кандидата те коалиције Игора Радојичића из СНСД-а за градоначелника Бањалуке.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име