КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА „ЈОВА БАР“

0
71

Kомунална полиција затворила је бањалучки „Јова бар“ на седам дана јер је више пута у посљедњих мјесец дана кршио наредбу Републичког штаба о ограниченом радном времену усљед пандемије вируса корона.

„Kомунална полиција утврдила је да је „Јова бар“ неколико пута у посљедних мјесец дана радио прековремено чиме су прекршене прописане мјере усљед пандемије, због чега је бар затворен“, потврђено је из Градске управе Бањалука.

Kомунална полиција је, поред затварања, „Јова бару“, изрекла казну од 1.000 марака.

Подсјећамо, на снази је Закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (ЦОВИД – 19) у Републици Српској који је донио Републички штаб за ванредне ситуације.

Њиме је дефинисано да се ограничава радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06:00 до 24:00 часа.

Поред тога, јуче су на снагу ступиле измјене Закона о заштити становништа од заразних болести које предвиђају да инспекција може да затвори угоститељски објекат одмах уколико не поштује прописане мјере.“Јова бар” Бања Лука (Фото: Цапитал)

Подсјећамо, „Јова бар“, на самом почетку пандемије вируса корона, био је један од првих кластера и мјеста ширења заразе.

Поред тога, власник „Јова бара“ мјесецима је крао струју, а „Електрокрајина“ му је испоставила рачуне од близу 40.000 марака по основу неовлашћене потрошње електричне енергије.

Власник локала Милош Јовић преко адвоката покушавао је да оспори те обрачуне, а полицијска управа Бањалука поднијела је Окружном јавном тужилаштву Бањалука кривичну пријаву против њега.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име