У ПЕТАК ПОЧИЊЕ БОРБА ЗА ГЛАСОВЕ. ГРАЂАНИ МОГУ ОЧЕКИВАТИ НЕПОЗВАНЕ „ГОСТЕ“ И ВЕЛИКИ БРОЈ ПОРУКА

0
22

Придржаваћемо се свих епидемиолошких мјера током рада на терену, што подразумијева држање физичке дистанце те, гдје је неопходно, ношење маски, а битка за гласаче одвијаће се и на интернету, односно на друштвеним мрежама.

Поручују то у изјави за „Независне новине“ представници политичких странака у Српској уочи предизборне кампање, која почиње у петак, 16. октобра.

Срђан Рајчевић, шеф Главног изборног штаба СНСД-а за локалне изборе, истиче да се ова странка неће одрећи теренског рада, а активни ће бити и у дигиталном дијелу кампање.

„Ми у СНСД-у велику пажњу придајемо теренском раду, с тим што ће се у овој кампањи тај рад одвијати у нешто другачијем формату. Ићи ћемо на такозвани микроформат, да имамо што више активиста на терену који ће разговарати са што више људи. Наравно, предуслов свему томе је поштовање епидемиолошких мјера“, рекао је Рајчевић за „Независне новине“.

Зоран Латиновић, генерални секретар СДС-а, истиче да ће се у условима пандемије вируса корона спроводити оно што је и реално, уз мноштво ограничења чији је циљ превенција.

„Све активности које ћемо водити биће спровођене на начин да се испоштују епидемиолошке мјере. На свим скуповима биће максимално 50 људи. Очигледно је да ће све странке активности пребацити и на друштвене мреже, како због тренутне епидемиолошке ситуације, тако и због могућности бољег контакта са грађанима, који више нису ни спремни да присуствују формама које смо до сада имали кроз велике митинге и слично“, навео је Латиновић за „Независне“.

Бранислав Бореновић, лидер ПДП-а, сматра да ће предстојећа кампања бити потпуно другачија од онога што је то до сада била пракса.

„Мјера и препорука треба сви да се придржавамо, што значи да ће бити много мање скупова, а више директних комуникација с мањим бројем људи. Максимално ћемо се придржавати свих правила, што подразумијева до 50 људи на једном простору. Наравно, носиће се маске и водиће се рачуна о физичкој дистанци. Овај пут ће доминантну улогу у кампањи имати друштвене мреже. Kандидати ће се највише путем тих мрежа обраћати грађанима и тражити подршку“, каже Бореновић за „Независне“.

Ненад Нешић, лидер ДНС-а, каже за „Независне“ да ће и они имати рад на терену, уз поштовање епидемиолошких мјера.

„У складу с тим мјерама покушаћемо људима да приближимо идеје ДНС-а. У сваком случају, поштоваћемо све мјере Kризног штаба, што значи и кориштење маски те држање прописане дистанце. Имаћемо, колико је то могуће, скупове на отвореном, али ћемо исто тако радити и од човјека до човјека. Радиће се и на интернету, имамо већ формиран интернет тим“, навео је Нешић.

И лидер Демоса Недељко Чубриловић каже за „Независне“ да спремно дочекују предстојећу предизборну кампању.

„Обиљежићемо то симболично, у складу са мјерама које су на снази и препорукама Института за јавно здравство РС. Нећемо ићи на окупљања великог броја људи. Бићемо на више скупова са мањим бројем људи. У затвореном простору, наравно, носиће се маске, а на отвореном простору поштоваће се прописана дистанца, а по потреби, биће кориштене и маске“, каже Чубриловић.

Милан Петковић, потпредсједник Уједињене Српске, каже да је ова странка у цијелости припремила кампању, упркос недавној одлуци Централне изборне комисије (ЦИK) БиХ.

„Ми смо, од дана завршетка општих избора до данас, имали теренски рад, односно свакодневни контакт са грађанима. Мислим да смо и једна од странака које имају највећу активност на друштвеним мрежама. Трећи сегмент би требало да буду мањи скупови, до 50 људи. Ако их будемо имали, сви они ће подразумијевати ношење маски и поштовање физичке дистанце“, рекао је Петковић за „Независне“.

Живко Марјанац, потпредсједник СП-а, истиче за „Независне“ да ће и они имати рад на терену, који ће подразумијевати поштовање прописаних мјера.

„Сигурно је да ћемо поштивати мјере надлежних институција, што значи и ношење маски гђе је то неопходно“, рекао је Марјанац.

Предсједник СПС Горан Селак истиче да ће кампања бити другачија од свих досадашњих, што због тога што почиње касније него иначе, што због свих превентивних мјера које су на снази.

„Ми ћемо свакако поштовати све мјере надлежних. Имаћемо мање скупове широм Српске. Тамо гђе то околности захтијевају, носиће се маске. Kао партија смо сашили маске за све наше симпатизере и чланове. Наравно, биће рада и на друштвеним мрежама, које су нам фокус, као и контакт са људима појединачно“, каже Селак за „Независне“.

Kад је ријеч о предстојећој предизборној кампањи, из Института за јавно здравство РС недавно су нагласили да су већ дали препоруке понашања грађана и на јавним мјестима и у затвореном простору.

Бранислав Зељковић, директор Института, подсјетимо, рекао је да та правила важе и за предстојећу кампању.

„Препоруке су исте, било да се ради о приватним или јавним окупљањима на јавним мјестима. Мјере превенције морају се примјењивати како бисмо спријечили даље ширење заразе. Дакле, не постоје посебне препоруке за поменуту врсту догађаја, јер предизборни скупови подлијежу већ постојећим препорукама“, рекао је Зељковић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име