Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 258 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 39 особа у Републици Српској.
Ради се о 25 мушких и 14 женских особа, од којих је девет млађе, 23 средње и седам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 12 особа је из Бањалуке, по пет из Пала и Приједора, четири из Градишке, по три из Источног Новог Сарајева, Лакташа и Прњавора и по једна из Дервенте, Kнежева, Kотор Вароша и Рибника.

До сада је у Републици Српској потврђено 9.591 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 314 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.518 особа, а тестирано је укупно 81.525 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 176, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 57, а у општим болницама 119.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.213 особа, а надзор је завршен код 61.460 особе.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име