НОВИ СЈАЈ СТАРЕ ШКОЛЕ! РЕНОВИРАНА НАЈСТАРИЈА ШКОЛА У ЛАКТАШИМА

0
50

Школа у Друговићима, стара преко 150 година, реновирана је и спремна да прими малишане који једва чекају да почну нову школску годину.

„Баш се радујемо, јер је све ново, лијепо и захваљујемо се свима који су помогли да наша школа овако изгледа“, кажу у глас свих девет малишана који похађају ову подручну школу „Холандија“ у Друговићима.

Отварању школе присуствовао је и начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић.

„Изузетна ми је част што су малишани дочекали да крену у нову школску годину у реновираном објекту и у условима који су им примјерени“, рекао је Карапетровић.

Он је изразио захвалност Министарству просвјете и културе РС, као и мјештанима који су се потрудили да се радови што прије приведу крају.

Подручна школа „Холандија“ у Друговићима је једна од школа у Републици Српској  која је ова године била примарни циљ министарства када је реновирање у питању, рекла је министарка просвјете и културе Наталија Тривић.

„Без обзира на број дјеце, школски објекат се мора прилагодити и дјеца у руралним подручјима морају имати једнаке услови као и у градским школама“, истакла је Тривићева.

Министарство просвјете и културе обезбиједило је средства за реконструкцију објекта овог подручног одјељења у износу од 70.000 конвертибилних марака, као и средства за санацију санитарних чворова у објекту централне школе.

„Захваљујући средствима Министарства просјете и културе Републике Српске издвојено је 70.000 КМ и средствима Општине Лакташи, која је издвојила  50.000 КМ  за санацију и 10.000 КМ за техничку документацију данас имамо реконструисан објекат“, додала је она.

Школа у Друговићима постоји преко 150 година и најстарија је школа на подручју Лакташа, а једна од најстаријих школа у Босни и Херцеговини.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име