ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У СРПСКОЈ ИСПЛАЋЕНО 5 МИЛИОНА КМ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ

0
10

Агенција за аграрна плаћања Републике Српске исплатила је пет милиона KМ за капиталне инвестиције у пољопривреди за ову годину за 860 корисника.
“Средства су исплаћена из Kомпензационог фонда и дио су мјера Владе Републике Српске и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске за подршку пољопривредној производњи”, саопштено је из Министарства пољопривреде.

У саопштењу се наводи да се највећи дио новца односи на улагања, односно суфинансирање куповине трактора и прикључака за шта је издвојено 3,4 милиона KМ, док је за инвестиције у складиштење и прераду пољопривредних производа издвојено 564.162 KМ, за опрему у сточарској производњи 377.011 KМ, а за садњу вишегодишњих засада 233.667 KМ.

Исплаћени су и подстицаји за улагања у наводњавање, изградњу пластеника, набавку противградних мрежа, набавку јуница товних раса и изградњу објеката у сточарству.

Из Министарства пољопривреде Српске подсјећају да су сви поднесени захтјеви за капиталне инвестиције одобрени с жељом да се помогне пољопривредницима у условима отежаног пословања усљед пандемије вируса корона.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име