ВОЗИШ И ЧИТАШ ПОРУКЕ НА ТЕЛЕФОНУ? НЕ РАДИ ТО!

0
10

Вјерујемо да би одговор свих возача на питање да ли бисте читали књигу док возите био, у најмању руку, контрапитање: „Свашта, па ко то ради?“

А, шта ако вам кажемо да то ради огроман број возача. Јер, која је разлика између читања порука на мобилном телефону и читања књиге у вожњи?

Суштински, вријеме које ваш поглед није на цести је важна чињеница, те се не би требала правити никаква разлику између онога што вам одвлачи пажњу – било да је то читање књиге, порука на мобилном телефону или било чега другог.

Статистике кажу да смо скоро сви склони да радимо ове ствари иако знамо да је опасно.

Стога, и овим текстом желимо да подсјетимо колико је важно да увијек будемо свјесни опасности коју собом носи употреба мобилног телефона током вожње.

„Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“, овогодишња је порука коју возачима шаље компанија м:тел.

Ништа не смије и не може бити важније од живота, нити један позив, нити једна порука. Знамо да знате. Ипак, понекад сакријемо од себе те важне чињенице, како бисмо оправдали своју непажњу. Слоган ове кампање треба да буде глас свих које волите. Због којих не бисте требали да ризикујете. Зато, без обзира што је ’важно и хитно’ – „остави телефон док возиш!“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име