„БУЦКО“ СЈАЈНИМ ПАРТИЈАМА ИМПРЕСИОНИРАО И НАЈВЕЋЕ ЛЕГЕНДЕ

0
9

Деценијама је синоним за најбољег додавача међу високим играчима био Бил Волтон. Све до појаве нашег Николе Јокића, НБА сензације који је „запалио“ свет кошарке.

Неуобичајеног изгледа за кошаркаша, Србин је врло луцидан играч, а у бројном репертоару потеза посебно скрећу пажњу асистенције и додавања. Он је већ одиграо три сезоне у којима је имао просек од шест асистенција по мечу, што никад ниједан центар у историји НБА није имао.

Довољно и да се легендарни Волтон, некадашњи ас Портланда, Kлиперса и Бостона, упита за мишљење.

Он је, као и сви љубитељи кошарке, одушевљен Николом!

„Он је просто јако занимљив и забаван за гледање. Делује као да је баш забавно бити с њим у тиму, делује као сјајан саиграч и спектакуларно вешт играч који иде на победу. А може да уради толико много различитих ствари! Висок је, јак, моћан, мобилан, вешт, интелигентан, креативан, хоће да сарађује… Ма, истресите речник!“, прича одушевљени Волтон за ГQ.

Легендарни центар, наравно, зна са каквим све предностима Никола долази.

„Растао је у великој кошаркашкој култури, а има и феноменалног тренера Мајка Мелоуна, а и неке сјајне саиграче у Денверу… Апсолутно сам свестан свих вртоглавих могућности чудесне будућности Нагетса“, додаје Американац.

Волтон се присећа и да је за Јокића чуо када су почеле да му стижу поруке да „просто мора да види новог центра“.

„Било их је толико да сам сео и са намером сам посматрао утакмицу. Моја прва реакција је била: ‘Вау! Па ово је толико забавно!’. Један од наших синова је био тренер у Лејкерсима, па смо супруга Лори и ја као добри родитељи отишли да се поздравимо са нашим сином Луком на терену, а на другом крају се Никола загревао. Морао сам да му приђем и да му кажем да је право задовољство гледати га и да ми је част да смо се упознали“, прича Бил тако велике речи.

„Он је тај тип играча… Издваја се од других. Издваја се. Посебан је. Јединствен је. Он је неко ко вам западне за око кад гледате јер ради толико различитих ствари, а ја волим кошарку. Kошарка је израз онога што јесте и то је слављење света какав може и треба да буде. А када гледате шта он ради, доноси вам осмех на лице. Он све види и предвиђа и има план, има приступ, има осећај шта ради, шта покушава да постигне, зашто нешто жели и како ће то да оствари. Он је занимљив, узбудљив и стуб темељац будућности“, закључио је Бил Волтон.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име