КК БОРАЦ У 2. АБА ЛИГИ

0
13

Kошаркаши клуб Приморска одустала је од наступа у АБА лиги, те ће њено мјесто заузети МЗТ из Скопља, члан АБА 2 лиге. Умјесто македонског тима у другом рангу регионалне лиге наступаће Борац из Бањалуке.

Међутим, није то једина ситуација која потреса АБА лигу, пошто ће, како сазнајемо, од учешћа у елитном рангу наредне сезоне да одустане Приморска из Kопра, која је прошле сезоне била хит на Јадрану.

Ситуација је ове сезоне потпуно другачија. Приморска је одустала од наступа у Суперкупу Словеније, тим практично не постоји, јер није почео ни припреме, па ће сљедећи потез бити одустајање од АБА лиге.

Умјесто македонског представника у Другој АБА лиги наступаће Борац из Бањалуке, коме ће то бити први наступ у регионалном такмичењу.

Иначе, Борац из Бањалуке је у клупској историји једном био шампион Босне и Херцеговине, што се десило 2000. године, осам пута је био шампион Републике Српске, док је девет пута освајао Kуп у РС. Сада ће имати прилику да оствари успјех и ван граница Српске, па ће се у сезони пуној изазова борити за пласман у елитни ранг такмичења на Јадрану.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име