ПОРОДИЦA ГАЈИЋ ИЗ ЛАКТАША ЋЕ ЗИМСКЕ ДАНЕ ДОЧЕКАТИ БЕЗБРИЖНИЈЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ДОНАЦИЈИ

0
125

Ружа Гајић и њен шеснаестогодишњи син Божидар из Лакташа предстојеће зимске дане дочекују безбрижније него претходних година захваљујући хуманитарној акцији којој су се прикључили бројни Бањалучани.

Покретач ове, али и многобројних других хуманитарних акција, Милан Савановић каже да је, чим је чуо за тешку судбину Гајића позвао пријатеље и све суграђане великог срца да у складу са могућностима помогну овој социјално угроженој породици и на тај начин им бар мало олакшају живот.

Позив, коју је објавио на друштвеним мрежама, наишао је на подршку бројних становника те је помоћ скупљена за свега неколико дана.

Хвала свим хуманистима који су обезбиједили огрев, храну, хигијену, шпорет, веш-машину, одјећу, обућу, школски прибор и још много тога за Гајиће – рекао је Савановић који је јуче са неколицином пријатеља уручио ову донацију. Он је нагласио да је за неколико дана сакупљено и 2.340 KМ која ће умногоме олакшати живот Гајићима.

Не знам како свима да захвалим. Ово је примјер да наши суграђани нису сами, да има људи који желе да помогну, и што је најважније да има вјере у нама – казао је Савановић. Он је истакао да Гајићи живе у кући у Чардачанима која није њихова, али им је једини дом који имају.

Сналазе се како стигну. Ружа прима социјалну помоћ од 150 KМ, а док плати струју и воду, те Божидару мјесечну карту скоро ништа јој не остане – каже Савановић додавши да Гајићи упркос недаћама никада не скидају осмијех с лица и не губе вјеру и наду у боље сутра.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име