ДОДИК НАСТАВЉА БОРБУ УСМЈЕРЕНУ ПРОТИВ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА У БИХ

0
1

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је данашњи састанак са представником Стејт департмента Метјуом Палмером био добар, те додао да је Палмер указао на потребу партнерства БиХ и САД.

Додик је нагласио да је прва важна тема на састанку била обиљежавање 25 година од Дејтона.

„На данашњи дан почело је НАТО бомбардовање и ми бисмо били никакви људи када бисмо то заборавили. Ово је за нас дан туге, јер су многи Срби погинули“, рекао је Додик:

„Јасно је да се улога Предсједништва односи на сачињавање програма годишњице и тај програм би био власништво Предсједништва. Требало би приступити одређеним стварима везано за тај програм“.

На састанку је разговарано и о НАТО савезу

„Kомисија за сарадњу са НАТО може бити прихваћена и то смо и потенцирали, али никако не можемо разговарати о Kомисији за интеграцију са НАТО“, изјавио је Додик.

Додик је истакао да у оквиру обиљежавања треба усвојити заједничку изјаву Предсједништва.

„Изјава треба да садржи сагласност о престанку мандата високог представника, који овдје ничему не служи и реметилачки је фактор“, поручио је Додик, преноси РТРС.

Једна од тема свакако је била и епидемија вируса корона.

„Здравственим радницима требамо захвалити на свему што су чинили за нас у вријеме COVID19, на њиховој огромној пожртвованости, а на нама остаје да санирамо економске посљедице“, поручио је Додик.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име