У ЦРНОЈ ГОРИ ДОКТОРИ НАПУШТАЈУ КРИЗНИ ШТАБ, ВЛАСТИ НИСУ ПРАТИЛЕ ЊИХОВЕ ПРЕПОРУКЕ

0
18

Чланови кризног штаба подносе оставке јер надлежне службе нису забраниле политичке скупове власти и опозиције.

Црногорски Институт за јавно здравље потврдио је у понеђељак 106 новозаражених од укупно тестираних 380 становника Црне Горе, што показује да је скоро свако четврти узорак позитиван.

Такође, регистрована је стота жртава коронавируса у Црној Гори од почетка другог таласа заразе, док је у првом преминуло свега девет заражених.

Директор Института за јавно здравље сматра да се епидемиолошка ситуација у Црној Гори све више усложњава, да се ширење инфекције убрзава и да број инфицираних расте, што значи, како је рекао, да ће се повећати и број теже обољелих, као и број смртних случајева.

„Због догађања у посљедњих 10-20 дана, с масовним окупљањима која се и даље настављају, имаћемо тренд пораста и страх ме је да ће бити све већи“, казао је он, апелујући на све да се суздрже од масовних окупљања како би се смањио епидемиолошки ризик.

Прошле седмице хиљаде присталица опозиције славиле су побједу на изборима на улицама црногорских градова не водећи рачуна о епидемиолошким мјерама, док су присталице актуелне црногорске власти, коју предводи Мило Ђукановић, у Подгорици организовале скуп ком је присуствовало, према процјени полиције, 50.000 грађана.

Због слабе реакције надлежних тијела на организацију тих скупова двојица љекара, епидемиолог Немања Радојевић те предсједник кризног здравственог стаба Ранко Лазовић, поднијели су оставке на чланство у том тијелу чији је циљ, утврђен приликом оснивања, предузимање свих активности на успјешном суочавању с пандемијом коронавируса и управљање комплетним здравственим системом.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име