ВИДЈЕЛИ СМО ИХ У ФИЛМОВИМА НАУЧНЕ ФАНТАСТИКЕ, А САДА СУ РЕАЛНОСТ…

0
14

Јапанска компанија Скај Драјв (Скy Дриве) саопштила је да је успјешно обавила пробну вожњу свог летећег аутомобила са посадом у Јапану.

Скај Драјв је навео у саопштењу за медије да је јавна демонстрација пробног лета обављена 25.августа на Тојотином полигону за тестирања, једном од највећих у Јапану, који слови за развојну базу јапанске аутомобилске компаније, преноси ЦНН.

Била је то прва јавна демонстрација летећег аутомобила у историји Јапана. Аутомобил, назван СД-03, са пилотом, полетио је и кружио тереном око четири минута.

“Изузетно смо узбуђени што смо остварили прву вожњу летећим аутомобилом са посадом у Јапану послије само двије године откако смо основали Скај Драјв… с циљем комерцијализације таквих летјелица”, навео је главни извршни директор компаије Томохиро Фукузава у саопштењу.

Аутомобил СД-03 је најмање електрично возило с вертикалним полијетањем и слијетањем на свијету које заузима простор око два паркирана аутомобила, наводи компанија.

Има осам мотора који обезбјеђују „сигурност у ванредним ситуацијама“. “Жељели смо да ово возило изгледа футуристично, харизматично и пожељно за све будуће купце, уз потпуно интегрисање високе технологије Скај Драјва”, додају из компаније.

Надају се да ће летећи аутомобил постати дио свакодневног живота, а не само роба.

Планирају више пробних летова под различитим условима у будућности како би сигурност и технолошка решења возила задовољила индустријске стандарде.

Успјех овог лета значи да ће јапански летећи аутомобил до краја године вјероватно бити тестиран ван Тојотиног пробног полигона.

Kомпанија није објавила никакву продајну цијену овог возила, напомиње ЦНН.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име