ИНЦИДЕНТ У РОЖАЈАМА: ДПС ПРИСТАЛИЦЕ ОПКОЛИЛЕ ЦРКВУ РУЖИЦУ И ЗАСТРАШИВАЛЕ СВЕШТЕНИКА СА ПОРОДИЦОМ

0
15

РОЖАЈ – Напад на колону која је славила побједу опозиције и отимање српске заставе у Подгорици, што је резултирало општом тучом, а потом и перфидни покушаји да се “испипа“ терен како би се преотела изборна побједа опозиције, усијали су послијеизборну сцену у Црној Гори, упркос позивима Епископског савета СПЦ у Црној Гори и лидерима опозиције да се не наседа на провокације одлазећих власти, попут оне о најави скупа “патриотских организација“ за недјељу у Подгорици, гдје ће се “бранити Црна Гора“.

Подстакнути очајничким потезима власти којој је народ отказао повјерење, на десетине Рожајаца прописно су се обрукале учествујући у инциденту који, упркос ћутању званичника није могао да се сакрије.

Посједавши у стотинак аутомобила “окићених“ државним заставама Црне Горе, једноставно су опколили православну светињу, цркву Ружицу, трубеће и уз арлауке и подврискивања покушали да изазову инциденте, мислећи да је мјесни парох, отац Слободан Радојевић у парохијском дому са породицом.

-Изађи, попе! Ово је Црна Гора, ово је наша држава, вриштали су хистерично Рожајци, свједочио је Бојан Булатовић, о инциденту који је трајао сат и по, и није добио трагичне псољедице само захваљујући повратку оца Слободана у Рожаје и позиву који је упутио начелнику полиције који је одмах интервенисао, тако да је полиција успјела да отјера кукавице које су покушале да застраше попадију са дјететом, чинећи тако свом народу лошу услугу и бацајући љагу на њих, јер, нема дилеме, показивати толико мржње према светињи и свештенику народа који учествује са непуних шест одсто у броју становника у овој општини, чијим званичницима су пуна уста толеранције и љубави.

– Поштовани грађани Рожаја, позивам вас да се уздржите од сваког облика понашања који би могао да наруши друштвене односе и међувјерски склад у нашој општини. Рожаје је град свих грађана који у њему живе и који ће, независно од друштвених околности, остати примјер суживота и толерантног односа према различитостима. Апелујем још једном да у сваком моменту останете прибрани и да избјегнете окупљања која могу да наруше јавни ред и мир.

Овим немуштим саопштењем огласио се у уторак увече предсједник Општине Рахман Хусовић, док Управа полиције, која зна да и за далеко блаже инциденте, није издала саопштење за јавност.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име